Les startups de salut, un sector amb futur: 4 casos d’èxit made in Girona

El sector healthtech es troba en auge: segons l’informe Bioregió 2021, cada setmana es crea a Catalunya una startup en aquest àmbit, i Espanya ocupa el número 4 en el rànking mundial d’startups de salut. Es tracta, sens dubte, d’un sector que avança a pas ferm.
 
De fet, cada vegada més les empreses tecnològiques d’aquest àmbit tanquen rondes d’inversió més altes, i l’interès dels inversors internacionals s’ha quadruplicat després de la pandèmia. I és que les companyies que formen part d’aquest teixit van captar 238 milions d’euros l’any passat, un 16% dels diners que van recaptar les startups en general.
 
Quins són els reptes als quals s’enfronten aquestes empreses? Què els ha impulsat a emprendre en aquest sector? Quines possibilitats d’innovació hi podem trobar? 
 
CINC Girona et convida a participar el pròxim 28 d’abril a les 18h en una interessant taula rodona, on els fundadors i fundadores de 4 startups gironines punteres en el sector healthtech i biotecnologia parlaran sobre les seves experiències d’emprenedoria. No t’ho perdis!
 

Programa


 
18h. Benvinguda i presentació dels emprenedors/es participants.
18:15h. Taula de debat d’emprenedoria.
19:15h. Torn de preguntes.
19:45h Clausura i networking. 
 
Moderadora: Marga Nadal, directora de IdiBGi, Institut d'Investigació Biomèdica de Girona. La Dra. Nadal és llicenciada en Biologia per la Universitat de Barcelona. Després de finalitzar la seva llicenciatura, va realitzar una estada de 2,5 anys a la Indiana University (EUA) on  va obtenir el grau de màster en Genètica Humana, en l'especialitat de citogenètica molecular. L'any 2009 va obtenir el grau de màster en Lideratge i Gestió de la Ciència per la Universitat Pompeu Fabra (IDEC). Fruit de la seva activitat científica, ha participat en nombrosos projectes de recerca i és coautora en més de 50 articles internacionals. Des del mes de març de 2016 fins el març de 2021, va ser la Directora d’Estratègia de l’IDIBAPS (Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer), moment en el que es va incorporar a l’IdiBGi com a Directora.
 
Ponents: 
 
Diana Ballart. Innovació disruptiva. Experiència laboral en agències de marketing digital i consultoria d’innovació. Actualment és CEO i CoFundadora de la startup The Smart Lollipop, del sector Health Tech.
 
The Smart Lollipop és el dispositiu mèdic, basat en un caramel intel·ligent, que diagnostica malalties a través d’una mostra de saliva i en digitalitza la resposta a una plataforma digital
 
Jordi Tura. el fundador i CEO de Xkelet, Fa més de 15 anys que es dedica al món del disseny, desenvolupament de software i impressió en 3D.
 
Xkelet és el primer software certificat com a dispositiu mèdic, que dissenya automàticament immobilitzacions personalitzades a mida i en menys de 5 minuts, que posteriorment són impreses en 3D. El nostre sistema d’immobilització millora la qualitat de vida i recuperació dels pacients. 
 
Mariona Serra, Directora i co-fundadora de Goodgut. Llicenciada en veterinària, màster en immunologia per la Universitat de Barcelona i doctora en farmacologia per la Universitat  Autònoma de Barcelona. Després d’haver passat una temporada als EEUU, on va realitzar el seu darrer any de doctorat al laboratori d'Immunogènetica del National Institute of Health, Bethesa, va decidir crear GoodGut quan va identificar el valor afegit potencial dels estudis sobre la microbiota intestinal i marcadors de càncer colorectal.
 
Goodgut és una empresa biotecnològica que es dedica al desenvolupament de productes de suport al diagnòstic i tractament de malalties digestives en base a l’estudi de la microbiota intestinal com a factor determinant. La seva missió és contribuir amb solucions innovadores per prevenir les malalties digestives, especialment les cròniques, i millorar la salut dels pacients que la pateixen en tot el món. I això implica arribar introduir l’ús de la microbiota intestinal com estàndard de referència a la pràctica clínica habitual en malalties digestives. Al setembre de 2022 Goodgut va ser adquirida per la multinacional farmacèutica HIPRA, i actualment forma part d'aquesta companyia.

Enric Campmol, CTO i co-fundador de Dermavision Solutions, és enginyer industrial amb doble màster en automoció i industrialització. Ha treballat amb diferents projectes d’innovació i desenvolupament de solucions disruptives abans d’entrar a liderar el projecte de millora de la detecció del càncer de melanoma.

Dermavision Solutions és una startup que ha creat un nou dispositiu mèdic per millorar la detecció precoç del càncer de melanoma combinant robòtica i intel·ligència artificial.
 
Dia: Dijous 28 d’abril de 2022
Hora: 18:00h
Lugar: CINC Centre de Negocis i Assessoria d'Empreses, Edifici CINC Girona, C/Güell 58, 17001 (Girona).
 
ACTIVIVITAT GRATUÏTA. PLACES LIMITADES.  INSCRIU-T'HI ARA!

Inscripció a l’acte

Aquest acte ja ha passat

CINC