Acte de record i homenatge a Lluis Maria de Puig

El Consell Català del Moviment Europeu i l’Associació Europa/Empordà organitzen un Acte de record i homenatge a Lluis Maria de Puig, el precursor de la Unió Europea a l’Empordà, en el desè aniversari de la seva mort. 
 
Hi participaran :
 
  • Josep M. Coll, fundador d’EUREM i president de CINC
  • Joaquim Llimona, president d’EUREM
  • Xavier Ferrer, president del Consell Català Moviment Europeu
  • Helena de Puig, filla de Lluis M. de Puig.
  • Joaquim Nadal, Conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Ex Alcalde de Girona i Historiador glossarà la figura de Lluis Maria de  Puig. 
  • Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, clourà l’acte
 
L’acte tindrà lloc el dia 21 de desembre a les 19h, a Girona a la nostra seu de CINC centre de negocis (Carrer riu Güell, 58)
 
 

Sobre el CCME, l'EUREM i en Lluis Maria Puig


El CCME és una associació pluralista i independent que des del 1949 desenvolupa activitats per aconseguir una Europa federal.
 
EUREM és una associació empordanesa amb vocació europeista que té per finalitat el desenvolupament econòmic, social i cultural de l'Empordà i de les comarques gironines i esdevenir un impulsor d'idees i projectes del nostre país envers Europa.
 
Lluís Maria de Puig i Olivé (Bàscara, 29 de juliol de 1945 – Girona, 12 de desembre de 2012) fou un polític i historiador català.
Llicenciat en Història, havia estudiat a Girona, Barcelona i París (Sorbona). Va ser professor d'Història Contemporània a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat de Girona. Va ser autor de 18 llibres d'història, coautor en una desena més i autor de multitud de treballs acadèmics publicats, així com d'articles d'opinió a la premsa internacional i també del nostre país. Per la seva obra acadèmica ha estat nomenat doctor honoris causa per la Universitat de Constança. Entre les seves obres hi ha les biografies de Carles Rahola i Josep Tarradellas.
Militant de Convergència Socialista de Catalunya en 1974, posteriorment del PSC i de la UGT. Membre de l'Executiva Nacional del PSC i membre de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa pel Grup Socialista.
Va tenir responsabilitats institucionals en la política europea i internacional com a President de l'Assemblea de la Unió europea occidental (fins al 2000) i de l'Assemblea parlamentària del Consell d'Europa (fins al 2010).
Ha estat diputat per la província de Girona a les eleccions generals espanyoles de 1979, 1982, 1986, 1989, 1993, 1996 i 2000. A les eleccions generals espanyoles de 2004 fou senador per l'Entesa Catalana de Progrés.
Des de desembre de 2010 era President del Consell Català del Moviment Europeu i Vicepresident de la Fundació Ernest Lluch, President de l'Associació catalana de cooperació universitària internacional (WUSMED) i President honorari de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa.
 

Inscripció a l’acte

Aquest acte ja ha passat

CINC